Musis Sacrum

OpdrachtgeverGemeente Arnhem/Mertens bouwbedrijf
Architectvan Dongen - Koschuch
OmvangNieuw 6.080 m² waarvan verbouwd 1.000 m²
PlaatsArnhem
Ontwerp2014 - 2015
Realisatie2016 - 2017
BijzonderhedenConcertzaal met 1000 zitplaatsen. Genomineerd voor de betonprijs 2017

De parkzaal van Musis Sacrum is vervangen door een zeer hoogwaardige nieuwe zaal die zowel voor klassieke concerten als voor popconcerten geschikt is.

De zaal is voorzien van een beweegbare tribune en een beweegbaar podium. Een glazen pui van 16 meter breed en 11 meter hoog geeft de toeschouwers een prachtig uitzicht op het achtergelegen park.

Een interessant constructief detail is het balkon met de schoonwerk betonnen luifel die doorloopt ter plaatse van de pui en helemaal vrij lijkt te hangen.

De oude zaal is helemaal gerestaureerd en het oorspronkelijke podium is in ere hersteld.

 

COBOUW_20151118 musis sacrum